kukkakaalipyörykät Kukkakaalipyörykät ohje salty

Kukkakaalipyörykät

Ainekset 2 annosta

Irrota kukkakaalista paloja. Keitä tai höyrytä kukkakaalipalat napakan kypsäksi, vain 5 minuuttia. Pilko palat ihan pikkaraisiksi. Laita kulhoon. Raasta juustoa (mikä hyvänsä voimakas juusto käy) parin desin verran. Pilko kevätsipuli ja varret pieniksi, tai freesaa sipuli ja valkosipuli.  Lisää juustoraaste, sipulipalat ja korppujauhot kulhoon kukkakaalien sekaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla, paprikalla ja muilla mausteilla maun mukaan. Sekoita hyvin. Laita uunipellille leivinpaperi. Pyörittele massasta 12 palluraa. Alkuun on hyvä puristella massaa hiukan tiiviimmäksi kädessä, jolloin siitä saa helpommin pyörykän. Kypsennä kukkakaalipyöryköitä noin 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa keskitasolla. Kääntele pyöryköitä puolessavälissä paistoa niin saat kauniin pinnat ympäriinsä.

Dippaa kukkakaalipyöryköitä vaikka tabasco-majoneesiin.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 143 kcal / 100 g
Energia 598 kJ / 100 g
Proteiini 9 g / 100 g
Hiilihydraatti 11,1 g / 100 g
Rasva 6,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,6 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 76 %