Keitä perunat, porkkanat, herneet ja kanamunat keitto-ohjeiden mukaisesti kypsiksi. Varo ylikypsentämästä mitään.
Kun porkkanat ja perunat ovat jäähtyneet pilko ne kuutioiksi ja sekoita suuressa kulhossa herneiden kanssa. Mausta suolalla.
Erota keitetystä kananmunasta valkuainen ja keltuainen. Kuutioi valkuainen peruna-porkkana-herne seokseen. Säästä keltuainen koristeluun.
Valuta tonnikala ja lisää se sekä majoneesi seokseen mukaan ja sekoita varovasti ettei ainekset muussaudu liikaa. Maista tarvittaessa suolalla. Anna tekeytyä vähintään muutama tunti jääkaapissa.
Tarjoile joko suurena kakkuna käyttäen apuna irtopohjavuokaa tai annoksina käyttäen apuna pieniä kuppeja tai muotteja. Koristele keltuaismurulla, oliiveilla sekä anjovisfileillä.