kuohuviinirisotto, Kuohuviinirisotto ohje salty

Kuohuviinirisotto

Kuullota kuutioitu sipuli ja päärynä hitaasti pehmeäksi. Soseuta pyreeksi.  Kuumenna kuiva riisi kuivalla pannulla kuumaksi, lisää kuohuviini vispaten. Lisää vesi, fondo ja voi. Vispaa noin 16min pannulla, lisää tarvittaessa vettä.  Lisää juusto ja sitruuna, anna kypsyä vielä hetken. Riisin tulee olla löysää ja kermaista, mutta sisältä purutuntumaa, al dente. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 164 kcal / 100 g
Energia 686 kJ / 100 g
Proteiini 4,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 13,1 g / 100 g
Rasva 8,7 g / 100 g
Alkoholi 1,9 g / 100 g
Sokeri 0,8 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %