turkinpippuri, energiakarkki Turkinpippuri energiakarkki ohje sweet

Turkinpippuri energiakarkki

Lisää neste, sokeri, malto ja suola kattilaan. Kiehauta ja hämmennä samalla. Lisää agar koko ajan sekoittamalla. Anna soossin porista noin 5 minuuttia. Kaada kuuma liemi elmukelmulla vuorattuun vuokaan ja anna jäähtyä ja jähmettyä 24h. Kaada jähmettynyt marmelaadi leivinpaperille ja pilko sopivan kokoisiksi palasiksi. Anna vielä kuivua 24-48h välillä käännellen palasia – ehkä jopa pidempikin kuivatusaika on tarpeen. Kuivahtaneet palaset pyöräytetään vielä Siro-sokerissa, jonka jälkeen tämä herkku on valmis. Näiden säilyvyys on hyvä. Kestää syömäkuntoisena kuukaudesta kahteen.

https://kmtehdas.wordpress.com/2021/10/14/energiaa-pitkille-lenkeille-ja-kisoihin/

Ravintosisältö / 100 g

Energia 194 kcal / 100 g
Energia 813 kJ / 100 g
Proteiini 0 g / 100 g
Hiilihydraatti 47,8 g / 100 g
Rasva 0 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 32 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %