Pese kukkakaali ja tasoita tarvittaessa kaalin pohjaa veitsellä, että se pysyy pystyssä.
2 Mittaa kattilaan vettä sen verran, että se ulottuu noin kukkakaalin puoliväliin. Lisää kasvisfondi ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Keitä kukkakaalia kasvisliemessä noin 10 minuuttia jotta sen kova keskusta pehmenee.
3 Valmista sillä aikaa kuorrutus. Hienonna aurinkokuivatut tomaattisuikaleet. Ota juustoraasteesta vajaa desi sivuun koristelua varten. Sekoita loppu juustoraaste, tomaattisuikaleet, hummus, valkosipuli, sitruunanmehu ja öljy kulhossa.
4 Valuta keitetty kukkakaali ja taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla. Nosta kukkakaali öljyttyyn uunivuokaan. Taputtele kuorrute kaalin pinnalle. Ripottele lopuksi päälle juustoraastetta ja siemensekoitusta.
5 Paista kaalia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.