kuorrutettu, kukkakaali, k, ruoka Kuorrutettu kukkakaali K-ruoka ohje salty

Kuorrutettu kukkakaali K-ruoka

Pese kukkakaali ja tasoita tarvittaessa kaalin pohjaa veitsellä, että se pysyy pystyssä.

2 Mittaa kattilaan vettä sen verran, että se ulottuu noin kukkakaalin puoliväliin. Lisää kasvisfondi ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Keitä kukkakaalia kasvisliemessä noin 10 minuuttia jotta sen kova keskusta pehmenee.

3 Valmista sillä aikaa kuorrutus. Hienonna aurinkokuivatut tomaattisuikaleet. Ota juustoraasteesta vajaa desi sivuun koristelua varten. Sekoita loppu juustoraaste, tomaattisuikaleet, hummus, valkosipuli, sitruunanmehu ja öljy kulhossa.

4 Valuta keitetty kukkakaali ja taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla. Nosta kukkakaali öljyttyyn uunivuokaan. Taputtele kuorrute kaalin pinnalle. Ripottele lopuksi päälle juustoraastetta ja siemensekoitusta.

5 Paista kaalia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 104 kcal / 100 g
Energia 431 kJ / 100 g
Proteiini 5,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,7 g / 100 g
Rasva 6,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,4 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %