Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
2 Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
3 Poista lohesta nahka ja ruodot, paloittele kala. Levitä kala, sipuli, tilli ja sitruunankuori tasaisesti puolikypsälle pohjalle. Sekoita juustoraaste täytteen joukkoon.
4 Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ranskankerma ja maito. Lisää mausteet ja sekoita. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Kypsennä piirakkaa vielä noin 30 minuuttia uunin alatasolla. Tarjoa hieman jäähtyneenä.