gluteeniton, savulohipiirakka, Gluteeniton savulohipiirakka ohje salty

Gluteeniton savulohipiirakka

Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2 Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

3 Poista lohesta nahka ja ruodot, paloittele kala. Levitä kala, sipuli, tilli ja sitruunankuori tasaisesti puolikypsälle pohjalle. Sekoita juustoraaste täytteen joukkoon.

4 Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ranskankerma ja maito. Lisää mausteet ja sekoita. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Kypsennä piirakkaa vielä noin 30 minuuttia uunin alatasolla. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 208 kcal / 100 g
Energia 865 kJ / 100 g
Proteiini 9,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 11,3 g / 100 g
Rasva 13,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 2,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %