peruna, purjososekeitto, k, ruoka Peruna-purjososekeitto k-ruoka ohje salty

Peruna-purjososekeitto k-ruoka

Kuori ja paloittele perunat. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Paloittele myös vihreät osat, jätä kuivat osat käyttämättä. Kuori ja hienonna sipuli.

2 Kuullota purjoa ja sipulia öljyssä kattilassa, kunnes ne pehmenevät hieman. Älä ruskista. Lisää perunat, vesi ja fondi. Mausta timjamilla.

3 Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

4 Soseuta kasvikset liemineen tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

5 Lisää lopuksi ruokakerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja tarkista maku, kuohkeuta lopuksi sauvasekoittimella.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 57 kcal / 100 g
Energia 234 kJ / 100 g
Proteiini 1,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 6 g / 100 g
Rasva 3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %