evelynin, sitruunarisotto Evelynin sitruunarisotto ohje salty

Evelynin sitruunarisotto

Keitä vesi  ja kasvisliemikuutiot, siirrä liemi pois kattilasta ka laita kattilan pohjalle voi sulamaan. Kuullota sipulirouheet voissa ja lisää riisi kuullottumaan läpinäkyväksi kattilaan. Lisää viini ja anna sen imeytyä melkein kokonaan. Ala lisätä kasvislientä noin desi kerrallaan, hämmennellen ja antaen nesteen imeytyä ennen uuden annoksen lisäämistä. Keitä risotto napakan kypsäksi. Pese  sitruuna ja raasta sen kuori, purista mehu ja sekoita mehuun kuoriraaste. Lisää ne risottoon, sitten mustapippuri, voinokare ja parmesanraaste.  Viimeistele risotto tuoreella basilikasilpulla.   

Ravintosisältö / 100 g

Energia 150 kcal / 100 g
Energia 635 kJ / 100 g
Proteiini 2,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 22,7 g / 100 g
Rasva 4,3 g / 100 g
Alkoholi 1,2 g / 100 g
Sokeri 0,4 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %