evelynin, äkkikuolema, onnellisena, eli, daimruudut Evelynin äkkikuolema onnellisena eli daimruudut ohje sweet

Evelynin äkkikuolema onnellisena eli daimruudut

Ainekset 30 annosta

Valmista pohja ensin: Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi, lisää muna vatkaten yhä. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Taikinasta tulee paksua. Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (35 cm x 25 cm) tai uunipellille tuohon kokoon. Paista 15 minuuttia ja jäähdytä huoneenlämmössä. Keitä voi, sokeri ja siirappi kattilassa, murskaa kädellä joukkoon mantelilastut. Keitä seosta keskilämmöllä 10 minuuttia kunnes seoa paksuuntuu selvästi. Kaada mantelikrokantti jäähtyneen levyn päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.  Paloittele maitosuklaa ja sulata se joko mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Itse suosin kattilaa ettei suklaa vahingossa paistu mikrossa. Levitä suklaa mantelikrokantin päälle ja laita vuoka takaisin jääkaappiin ainakin tunniksi. Leikkaa levystä ruutuja.  Lisänä voi tarjota pakastepuolukoita tai karpaloita, joiden päälle on ripoteltu tomusokeria.      

Ravintosisältö / 100 g

Energia 497 kcal / 100 g
Energia 2080 kJ / 100 g
Proteiini 6,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 49 g / 100 g
Rasva 29,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 37,2 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %