italialainen, karitsapata Italialainen karitsapata ohje salty

Italialainen karitsapata

Kuutioi paisti parin sentin paloiksi, anna olla huoneenlämmössä puoli tuntia. Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa viipaleiksi. kuori ja hienonna valkosipuli, kuullota sipulit öljyssä padassa muutama minuutti, siirrä lautaselle. Lisää voi pataan ja ruskista lihat. Hienonna puoli ruukkua (20g on arvaus) salviaa, lisää se ja sipulit, vesi, viini, pyree, viinietikka, fondi ja pippuri pataan. Kiehauta ja hauduta mureaksi n. 1½ tuntia. Hienonna 4 (20 g on arvaus johtuen Sulamon rajoitteista määrien ilmoittamisessa) anjovisfilettä ja lisää pataan. Tee suurus sekoittamalla maissitärkkelys veteen ja sekoita se pataan. Keitä sekoitellen n. 3 min, kunnes liemi sakenee.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 139 kcal / 100 g
Energia 582 kJ / 100 g
Proteiini 9,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,8 g / 100 g
Rasva 9,8 g / 100 g
Alkoholi 0,9 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %