punajuuripaistos, , muokattu, anni, hautala, reseptistä, Punajuuripaistos (muokattu Anni Hautala reseptistä) ohje salty

Punajuuripaistos (muokattu Anni Hautala reseptistä)

Laita ruisleipä likoon lihaliemeen (+ oma lisäykseni tumma soijarouhe, niin lisää vettä noin 0,5 dl).  Raasta sipuli sekä raa`at kuoritut punajuuret ja pehmitä raasteet pannulla. Mausta se oman maun mukaan (suola jos et tyydy lihaliemen suolaisuuteen, mustapippuri ym. omia yrttimausteita maun mukaan), lisää hunaja. Sekoita jauheliha leipä-lihaliemi -seokseen ja se seos sitten vielä punajuuri-sipuliseokseen (muista se voi olla kuumaa). Lisää kananmuna(t). Sekoita hyvin. Laita voideltuun uunivuokaan.  Paista 220*C noin 40-45 min. (Kuvassa 1/8 annos, jossa on noin 50g jauhelihan proteiinia, soijarouhe on oma lisäykseni)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal / 100 g
Energia 408 kJ / 100 g
Proteiini 8,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 7,2 g / 100 g
Rasva 3,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,4 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %