vegaaninen, makaronilaatikko Vegaaninen makaronilaatikko ohje salty

Vegaaninen makaronilaatikko

Pilko sipuli, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja purista valkosipulinkynnet. Hauduta niitä pannulla öljyssä noin 10 minuuttia. Lisää pannulle valutetut aurinkokuivatut tomaattikuutiot, mausteet sekä soijarouhe ja sekoita hetki. Lisää pannulle kiehautettuun veteen sekoitettu kasviliemijauhe. Sekoittele, kunnes neste on imeytynyt seokseen. (Lisää suolaa makusi mukaan; kasvisliemijauheessa on jo paljon suolaa.)

Keitä makaronit väljässä suolavedessä napakoiksi. Sekoita valutetut makaronit ja soijarouheseos keskenään. Laita ne voideltuun vuokaan ja lisää kaurakerma. Ripottele pinnalle korppujauho.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tavallisen kaurakerman sijaan voit käyttää soijakermaa tai maustettua kaurakermaa; esimerkiksi Plantilla on sekä sipulilla maustettu että chilimaustettu kaurakerma. Muista kuitenkin, että ne sisältävät suolaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 184 kcal / 100 g
Energia 760 kJ / 100 g
Proteiini 8,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 23,2 g / 100 g
Rasva 10,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,2 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %