jauhelihastroganoff, uuniperuna, reseptit, Jauhelihastroganoff uuniperuna-reseptit ohje salty

Jauhelihastroganoff uuniperuna-reseptit

Pese perunat hyvin juuresharjalla ja pistele ne. Esikypsennä perunoita halutessasi mikroaaltouunissa täysteholla (700 W) noin 15 minuuttia koosta riippuen. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ilman esikypsennystä perunat valmistuvat 200-asteisessa uunissa noin tunnissa. Varmista perunoiden kypsyys.

Ruskista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle kuullottumaan. Lisää pannulle tomaattisose ja paista hetki, lisää vesi ja anna hautua vielä pari minuuttia. Lisää pannulle smetana ja viipaloidut cocktailkurkut. Kuumenna, mutta älä keitä.

Tee uuniperunoihin ristiviillot ja työnnä perunaa hieman esiin. Tarjoa uuniperunoiden kanssa jauhelihatäytettä, koristele tuoreella hienonnetulla persiljalla sekä vinoon leikatuilla puolikkailla cocktailkurkuilla tai maustekurkkukuutioilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 107 kcal / 100 g
Energia 447 kJ / 100 g
Proteiini 11,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,3 g / 100 g
Rasva 5,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %