kreikkalainen, jauheliha, kasvisvuoka Kreikkalainen jauheliha-kasvisvuoka ohje salty

Kreikkalainen jauheliha-kasvisvuoka

KREIKKALAINEN JAUHELIHA-KASVISVUOKA

Tee ensin esivalmistelut. Kuori ja paloittele perunat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kesäkurpitsa ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta 3 desiä vettä ja mausta se palalla kasvisliemikuutioita tai pienellä fonditilkalla. Jos käytät kokonaista fetaa ja kokonaisia oliiveja, paloittele ne.

Lorauta paistinpannulle öljyä. Kuullota sipulia, valkosipulia, maustepippuria, muskottipähkinää ja neilikkaa pari minuuttia. Varo, ettei valkosipuli pala. Lisää joukkoon jauheliha ja paista se kypsäksi. Tarkista maku, lisää joukkoon timjami ja hieman suolaa.

Öljyä uunivuoka ja lado sen pohjalle kerros perunaviipaleita, kesäkurpitsaa, puolet jauhelihasta, oliiveista ja fetasta. Levitä tämän päälle vielä toinen kerros täytteitä. Kaada kasvisliemi tasaisesti joukkoon. Pane päällimmäiseksi tomaattiviipaleet ja levitä kuorrutteeksi juustoraaste.

Paista jauhelihalaatikkoa uunin alatasolla 225 asteessa 20 minuuttia. Vähennä lämpötila 175 asteeseen ja anna muhia vielä noin 40 minuuttia. Perunavuoat ovat sitä herkullisempia, mitä pidempään ja mitä miedommalla lämmöllä ne muhivat. Jos sinulla on aikaa, voit haudutella vuokaa vaikka 165 asteessa yli pari tuntia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal / 100 g
Energia 384 kJ / 100 g
Proteiini 5 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,8 g / 100 g
Rasva 3,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %