karhunmarjan, pataleipä Karhunmarjan pataleipä ohje salty

Karhunmarjan pataleipä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi. Älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja anna nousta 12 - 24 tuntia.  Pistä uuni lämpiämään 225 asteeseen, pistä pata kansineen kylmään uuniin. Kun uuni on  lämmin, ota pata uunista, voitele pohja ja reunat öljyllä, kumoa taikina pataan. Paista 30 min kannen alla, 15 min ilman kantta. Jos haluat rapeat kuoret, ota jäähtymään pois padasta, jos hampaat ei pysty kovaan kuoreen, jäähdytä padassa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 212 kcal / 100 g
Energia 889 kJ / 100 g
Proteiini 5,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 32,7 g / 100 g
Rasva 6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 1,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %