vihreä, kalapata Vihreä kalapata ohje salty

Vihreä kalapata

muokattu k-reseptistä:

Kuori ja viipaloi sipulit (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl). Kuullota sipulit öljyssä kattilassa pari minuuttia.

Laita sipulit ja 1/2 dl vettä tehosekoittimeen. Lisää (herneet  200g ja) persilja varsineen. Soseuta sileäksi ja jätä sivuun odottamaan. Voit myös tehdä soseen sauvasekoittimella.

Kaada loput vedestä (2 dl) ja fondi kattilaan. Kiehauta ja lisää jäiset kalakuutiot. Keitä 5 minuuttia. Lisää katkaravut sekä pavut ja keitä vielä 2 minuuttia.

Sekoita (herne)kastike padan joukkoon. Mausta limetinmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä ja tarjoa couscousin kanssa. Älä kuummenna liian kauan, ettei katkaravut sitkisty ja vihreä väri harmaannu.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 48 kcal / 100 g
Energia 199 kJ / 100 g
Proteiini 6,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,3 g / 100 g
Rasva 1,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %