ranskalainen, sipuli, lihapata Ranskalainen sipuli-lihapata ohje salty

Ranskalainen sipuli-lihapata

Ota liha huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa se tasakokoisiksi kuutioiksi. Paista lihat muutamassa erässä̈ pannulla voi -öljy seoksessa kauniin ruskeiksi. Laita lihat pataa. Lisää lihaliemi, pippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehahtaa. Kuori pois pinnalle kertynyt vaahto. Nosta pata 175-asteiseen uuniin ilman kantta.

Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Kuullota sipulirenkaita pannulla voissa sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Vähennä lämpöä ja lisää valkosipulit, sokeri ja timjami. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.

Nosta lieden lämpöä ja ripottele pannulle jauhot. Lisää tarvittaessa vähän voita. Paista sekoitellen muutama minuutti. Kaada pannulle valkoviini ja kiehauta. Mausta sinapilla.

Lisää sipulit nesteineen pataan. Peitä pata kannella. Kypsennä noin 1½ tuntia tai kunnes liha on pehmeää ja mureaa. Lisää tarvittaessa lihalientä. Mausta pata etikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Vinkki Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi patonki. Sivele palat voilla molemmin puolin voilla. Sipaise toiselle puolelle sinappia ja painele päälle juusto. Gratinoi 5–10 minuuttia. Tarjoa pata kuumien juustopatonkien kera.

Vinkki  Voit lisätä pataan juureksia, kuten porkkanaa ja palsternakkaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 103 kcal / 100 g
Energia 429 kJ / 100 g
Proteiini 9,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,1 g / 100 g
Rasva 4,5 g / 100 g
Alkoholi 1,1 g / 100 g
Sokeri 3,3 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %