tsatsiki Tsatsiki ohje salty

Tsatsiki

1

Pese ja raasta kurkku. Laita raaste siivilään. Raasta kuoritut valkosipulinkynnet ja sekoita se kurkkuraasteeseen. Mausta raaste suolalla ja anna valua 10 minuuttia kevyen painon alla. Painele lopuksi vielä ylimääräistä nestettä pois esimerkiksi kauhalla.

1/2 kpl

kurkkua

2 kpl valkosipulinkynttä

1/2 tl suolaa

2

Sekoita kurkkuraaste jogurttiin. Lisää sitruunamehu, hunaja, minttu ja pippuri. Hienonna tilli ja sekoita se mausteiden kanssa tsatsikiin.

2 dl

turkkilaista jogurttia

1 rkl sitruunamehua

1 tl juoksevaa hunajaa

1 tl kuivattua minttua

1/4 tl mustapippuria rouhittuna

2 rkl tilliä hienonnettuna

Ravintosisältö / 100 g

Energia 71 kcal / 100 g
Energia 298 kJ / 100 g
Proteiini 2,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,7 g / 100 g
Rasva 4,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,7 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %