porkkanakeitto, Porkkanakeitto ohje salty

Porkkanakeitto

Pieni porkkanat ja peruna, keitä suolalla maustetussa vedessä kunnes alkavat pehmetä. Lisää kurkuma pienennettyinä paloina ja keitä hieman lisää. Kurkuma vahvistaa keiton väriä. Käytä muovihanskoja koska se värjää kokin sormet myös. Korianterin voit joko jauhaa siemenistä hieman jauhemaiseksi tai käytä valmiiksi jauhettuna. Jotkut haluavat myös paahtaa sitä pannulla sipulin kanssa ja lisäävät ne molemmat keittoon (sipuli unohtui ostaa joten sitä en mainitse reseptissä). Lopuksi lisää valitsemasi ruokakerma.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 17 kcal / 100 g
Energia 73 kJ / 100 g
Proteiini 0,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,3 g / 100 g
Rasva 0,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %