mustikkakiisseli, pakastemustikoista Mustikkakiisseli pakastemustikoista ohje sweet

Mustikkakiisseli pakastemustikoista

1l Mustikkamehua (Marjex) 1 l (618 g) mustikoita 50 g perunajauhoja

  1. Ota aluksi mehusta erilliseen mukiin/kuppiin n. 2 dl mehua ja sekoita perunajauhot siihen.

  2. Kaada loput mehut ja pakastemustikat kattilaan ja kiehauta.

  3. Kun seos kiehuu, kaada hyvin sekoitettu mehu-perunajauhosuurus vispaten ohuena nauhana mehuseokseen. 

  4. Lopeta vatkaaminen heti, kun kaikki suuruus on kattilassa ja anna kiisseli pulpahtaa pari kertaa kattilassa levyllä ja siirrä sitten kattila sivuun.

  5. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele hieman sokeria pinnalle kuorettumisen estämiseksi. Älä peitä kulhoa kannella tms. ettei kiisseli vetisty.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 65 kcal / 100 g
Energia 272 kJ / 100 g
Proteiini 0,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 13,2 g / 100 g
Rasva 0,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 10,2 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %