kaurarieska Kaurarieska ohje salty

Kaurarieska

Pöllitty liki suoraan Versoilevan ohjeesta "Rieskat kaurapuurosta".

~~~

Sekoita astiassa vesi ja kaurahiutaleet, jätä hetkeksi seisomaan. Sekoita toisessa astiassa loput kuivat aineet.

Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.

Yhdistä vesi-kaurahiutaleseos, kuivat aineet ja kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi.

Huljuta taikina uunipellille leivinpaperin päälle yhtenä isona tai useampana pienempänä möykkynä. Levitä nuolijalla tai puuveitsellä matalaksi. Pistele haarukalla reikiä.

Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 - 15 minuuttia. Gluteenittomista jauhoista johtuen (?) rieska ei juuri ruskistu.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 235 kcal / 100 g
Energia 981 kJ / 100 g
Proteiini 7 g / 100 g
Hiilihydraatti 41 g / 100 g
Rasva 3,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,7 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 69 %