tipin, sulatejuusto, sienitäytteinen, mureke Tipin sulatejuusto-sienitäytteinen mureke ohje salty

Tipin sulatejuusto-sienitäytteinen mureke

  1. Ota esiin iso kulho. Sekoita kulhossa kermaviili, pippuri, suola, soijakastike, sinappi ja kaurahiutaleet. Jätä sivuun odottelemaan.

  2. Pilko sipuli ja kuullota huolellisesti n. 2 ruokalusikallisessa rasvaa. Tarkoitus on saada sipulista pehmeää ja läpikuultavaa. Laita syrjään odottelemaan.

  3. Kaada sienipurkeista vesi pois ja paistele pannulla niistä loppukin neste pois n. 1 ruokalusikallisessa rasvaa.

  4. Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen. Sekoita kermaviili-kaurahiutaleseokseen raaka jauheliha, kananmunat ja kuullotettu sipuli. Pyörittele tasaiseksi taikinaksi.

  5. Nosta/laita noin puolet taikinasta uunipellille/uunivuokaan/leipävuokaan tai vast. Lisää sienet ja ohkaisiksi siivuiksi leikattu sulatejuusto.

  6. Lisää loput taikinasta päälle ja taputtele tasapaksuksi pötkyläksi. (Murekkeen voi tasoittaa märällä veitsellä.)

  7. Paista uunissa noin 45 - 55 minuuttia. Jos käytät leipävuokaa tai vastaavaa muottia, harkitse murekkeen kippaamista pois siitä 10 - 15 minuuttia ennen täyttä aikaa, jotta pinta ruskistuu.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 206 kcal / 100 g
Energia 856 kJ / 100 g
Proteiini 14 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,1 g / 100 g
Rasva 14,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 78 %