ketokaalilaatikko Ketokaalilaatikko ohje salty

Ketokaalilaatikko

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita kattilan pohjalle 1 – 2 dl vettä ja pehmennä kaaleja keskilämmöllä sekoitellen 15 min. Mausta suolalla (n.1 tl).

Kaada kaalit voideltuun uunivuokaan (20 x 30 cm).

Ruskista jauheliha, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla (n. 1 tl) ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu persilja ja meirami.

Sekoita jauheliha kaalien joukkoon.

Kiehauta kerma, luuliemi tai vesi ja murennettu liemikuutio pannulla. Kaada vuokaan.

Paista uunin keskiosassa 125 asteessa 3 – 4 h. Jos haluat valmista hiukan nopeammin, nosta lämpötilaa 150 asteeseen ja paista 2 h. Pidempi kypsennys tekee laatikosta kuitenkin herkullisemman.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 170 kcal / 100 g
Energia 703 kJ / 100 g
Proteiini 7,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,5 g / 100 g
Rasva 13 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 77 %