tomaatti, linssikeitto Tomaatti-linssikeitto ohje salty

Tomaatti-linssikeitto

kalttaa kolme tai neljä tomaattia ja pilko ne. Kuori ja pilko iso sipuli sekä 1 iso valkosipulin kynsi. Kuullota sipuli ruokaöljyssä. Lisää joukkoon tomaatit. Anna niiden pehmentyä tosin kattilassa ja lisää joukkoon tomaattimurska. Pese punaiset linssit huolella ja lisää ne kattilaan. Lisää tarpeen mukaan vettä sekä kasvisfondi ja fariinisokeri (tai tavallinen). Mausta tuoreella lipstikalla ja mustapippurilla. Lipstikka on vapaaehtoinen, mutta se sopii erinomaisesti tomaatin kanssa.  Viimeistele keitto surauttamalla se tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää nestettä, jos keitto on liian tukevaa. Resepstin valmispainolla keitto on melkein muhennosmaista. Tarjoile tuoreen balisilikanlehtisipun kera. Tai lisä lautaselle tuhtia vuohenjuustoa tai hieman kermaa. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 60 kcal / 100 g
Energia 245 kJ / 100 g
Proteiini 3,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,7 g / 100 g
Rasva 0,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,3 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 88 %