kesäkurpitsalasagne Kesäkurpitsalasagne ohje salty

Kesäkurpitsalasagne

Viipaloi kesäkurpitsa ja itketä se (n.15min). Kuori ja pilko sipuli ja ruskista. Ruskista jauheliha. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja haluamillasi mausteilla. Kaada jauheliha-sipuliseokseen tomaattimurskat, säästä 1/2dl murskaa vuuan pohjalle. Anna enimmän nesteen keittyä pois. Valmista juustokastike: sekoita creme fraiche ja tuorejuustot keskenään ja lisää muna. Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet ja laita ne lomittain vuuan pohjalle jossa on tomaattimurskaa. Lisää jauhelihakastiketta ja puolet juustokastikkeessa. Ripottele päälle mozzarellaraastetta ja basilikaa, toista toinen kerros samalla tavalla. Lisää vielä kesäkurpitsaviipaleita pinnalle sekä 1/2dl mozzarellaraastetta.  Paista 200 asteessa ala/keskiosassa n.30min. Viimeistele basilikan lehdillä ja anna levätä hetki ennen tarjoilua.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 112 kcal / 100 g
Energia 468 kJ / 100 g
Proteiini 8,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,8 g / 100 g
Rasva 7,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,4 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %