keto, mustikkapiirakka, t, , by, ketoreseptit Keto mustikkapiirakka T# by Ketoreseptit ohje sweet

Keto mustikkapiirakka T# by Ketoreseptit

Piirakkataikina

75 g mozzarellaraastetta

20 g (reilu rkl) ranskankermaa

1 rkl stevia sweet crystalia

½ tl kardemummaa

1 luomumuna

1 dl mantelijauhoa (tai ½ dl pofiberiä/kookosjauhoa)

Täyte:

130 g ranskankermaa

1 tl vaniljauutetta

100 g mustikoita (, jos käytät pakastemustikoita, lisää niiden joukkoon 1 tl chiansiemeniä)

Sulata mozzarella ja rankankerma mikrossa. Sekoita.

Lisää makeutus ja kardemumma.

Riko muna lasiin ja kaada n. puolet taikinan joukkoon. Säästä loppu reunojen voitelemiseen.

Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperille uunipellille n. 4 – 5 mm paksuiseksi levyksi.

Sekoita ranskankerman joukkoon vanilja ja levitä seos levylle siten, että 2 – 3 cm reunoista jää tyhjäksi.

Ripottele päälle mustikat (tai muut marjat/raparperi). Taittele reunat täytteen päälle ja voitele munalla.

Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 30 min.

Makrot / pala: HH 2,5 g, Prot 6,7 g, Rasva 16,1 g

Ravintosisältö / 100 g

Energia 161 kcal / 100 g
Energia 669 kJ / 100 g
Proteiini 8,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,4 g / 100 g
Rasva 10,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,8 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %