KETOILIJAN SUKLAAVÄLIPALAKEKSIT
0,5 dl kookosjauhoa
3 dl siemeniä maun mukaan
(Me laitoimme 1 dl auringonkukansiemeniä, 1 dl kurpitsansiemeniä, 1 dl seesaminsiemeniä)
2 rkl Chian siemeniä
1/2 dl vettä
1/2 dl Kookosöljyä juoksevana
1 kananmuna
1 tl kanelia
3 rkl erytritolia eli karppisokeria tai muuta makeutusta
2 rkl raakakaakaojauhetta
Ripaus suolaa
Mittaa chiansiemenet pieneen kulhoon ja lisää vesi. Sekoita ja anna turvota n. 10 min ja sekoita välillä.
Mittaa kaikki kuivat aineet ja sekoita kulhossa keskenään. Lisää juokseva kylmäpuristettu kookosöljy (lämmitä tarvittaessa sitä kulhossa esim. mikrossa) kuiva-aineiden joukkoon ja sekoita. Lisää kananmuna sekä turvotetut chian siemenet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Ota lusikalla haluamasi kokoisia kasoja taikinasta ja muotoile kosteilla käsillä leivinpaperoidulle uunipellille haluamasi mallisia patukoita tai keksejä. Keksit pitävät muotonsa hyvin uunissa.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkkaile loppuvaiheessa, ettei keksit pala. Anna keksien jäähtyä kunnolla, kovettuvat vielä jäähtyessään. Voit halutessasi koristella välipalakeksit/patukat sulatetulla tummalla suklaalla.
Meillä tästä annoksesta tuli 12 välipalapatukkaa. Säilytä näitä kannellisessa lasipurkissa tai peltirasiassa, jotta kekseissä säilyy rapeus. Säilyvät huoneenlämmössä.