pannukakku, , mp, voilla, , maidoton, Pannukakku, mp-voilla, maidoton ohje sweet

Pannukakku, mp-voilla, maidoton

Maukas, hieman muunnettu resepti pannukakulle. Vähennä sokeria oman maun mukaan. Sekoitusastiaksi sopii 2,5 litrainen muovikulho.

Varaa 20 g voita uunipellin voiteluun. Laita loput 30 g kulhoon ja sokeri päälle. Sulata mikrossa täydellä teholla n. 20 sekuntia ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon munat, maapähkinävoi ja loput mausteet. Kaada kulhoon soijamaito ja vatkaa jauhot taikinaan ripotellen. Anna taikinan tekeytyä vähintään puolituntia jääkaapissa. 

Lämmitä (perinteinen) uuni 220 °C. Voitele syvä pelti. Vatkaa taikina vielä kerran hyvin ennen pellille kaatamista. Paista 30-40 minuuttia kunnes pannukakku on saanut hyvin väriä pintaan. Tarkista kypsyys. Tarvittaessa käytä uunin jälkilämmössä vielä 10 minuuttia.

Anna jäähtyä liinan alla tuokio ja tarjoile lisukkeena esim. mansikkahilloa ja vaniljajäätelöä.

Säilytä tiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 205 kcal / 100 g
Energia 857 kJ / 100 g
Proteiini 7,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 25,7 g / 100 g
Rasva 7,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 9,9 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %