Reseptin vesi kuvaa sitä määrää vettä joka papuihin on sitoutuneena kun sekä ne ovat itäneet, että ovat lyhyesti valutettu juuri huuhtelun jälkeen.
Mittaa noin litran tai alle vetoiseen astiaan 50 g kuivattuja papuja. Peitä pavut runsaalla vedellä ja anna liota yön yli. Liuotuksen jälkeen itselläni papujen itu näkyy jo kuoren hieman avauduttua. Idun häntä ei kuitenkaan muodosta vielä uloketta papuun. Kaada pavut lävikköön ja huuhtele, valuta. Tässä vaiheessa lisään pavut lasiseen kurkkupurkkiin niin, että pavut täyttävät purkin tilavuudesta noin kuudesosan. Suuaukon peitän pakastepussista leikatulla palalla, jonka kiinnitän kumilangalla. Näin muodostuneeseen "kanteen" tulee kynällä tai muulla vastaavalla puhkoa reikiä niin että ilmalla on jonkinlainen mahdollisuus vaihtua purkissa. Lopuksi asetan purkin noin 45 asteen kulmaan astiakaappiin. Tämä on se varsinainen idätysvaihe.
Minun asunnossani pavut itävät kahdessa vuorokaudessa. Päivittäin huuhtelen pavut vesijohtovedessä ja laitan takaisin purkkiin itämään. Kun pavun valkoinen häntä, itu, on selvästi pyöreää papua pidempi, huuhtelen pavut vielä ennen purkitusta. HUOM! Säilytys viileässä sekä idut papuineen on huuhdeltava päivittäin jotta ne eivät pilaannu. Huolehdin niin, että itäneet pavut viettävät jääkaapissa aina max. 3 vuorokautta.