rukiinen, näkkileipä, kotona Rukiinen näkkileipä kotona ohje salty

Rukiinen näkkileipä kotona

Sekoita kuivat aineet ja lisää sitten vesi ja öljy. Anna turvota noin viisi minuuttia. Levitä löysä taikina lusikalla leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa ja leikkaa puolikypsä taikina siinä vaiheessa paloiksi. Jatka paistamista vielä 35-40 minuuttia. Vahdi tulosta, sillä eri uunit paistavat eri tavoin ja ohut leipä saattaa palaa helposti. Leipä on valmista, kun se on hieman ruskettunut ja tuntuu kuivalta. Anna leivän jäähtyä, ja taittele se kappaleiksi.

Annoksesta tulee 18 pientä palasta, joiden paino on 12-14 grammaa kappale.

Resepti ja teko-ohje ovat peräisin osoitteesta http://www.kotonasi.fi/2015/01/napparaa-nakkileipaa.html

Ravintosisältö / 100 g

Energia 724 kcal / 100 g
Energia 3020 kJ / 100 g
Proteiini 24,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 25,1 g / 100 g
Rasva 50,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 33 %