sitruunamutakakku, , annin, uunissa, Sitruunamutakakku (Annin uunissa) ohje sweet

Sitruunamutakakku (Annin uunissa)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa kakkuvuoka (pyöreä tai neliö) leivinpaperilla. 

Sulata voi ja jätä jäähtymään. 

Mittaa kulhoon sokerit, munat, vanilja, sitruunan mehu sekä kuori ja lemon curd. Kaada viimeisenä sekaan sula jäähtynyt voi ja sekoita nopeasti.

Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. 

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes mutakakku näyttää kypsältä, mutta on vielä keskeltä pehmeä. 

Jäähdytä mutakakkua paistovuoassa pari tuntia.

Koristele jäähtynyt kakku sihtaamalla sen päälle tomusokeria ja pursottamalla päälle vispikermaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 385 kcal / 100 g
Energia 1611 kJ / 100 g
Proteiini 3,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 52,4 g / 100 g
Rasva 18 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 32,7 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %