nasun, makaronilaatikko Nasun makaronilaatikko ohje salty

Nasun makaronilaatikko

500 g(2 pussia) gluteenitonta Fusillia 800 g jauhelihaa n. 80 g sipulia 2 tl suolaa 80 g ketsuppia 1 tl mustapippuria 2 tl basilikaa

Munamaitoon: 7 dl kaurajuomaa 4 kpl kananmunia 1 tl suolaa 2 tl timjamia 1 tl basilikaa

  1.      Keitä makaronit väljässä suolalla maustetussa vedessä, vähennä keittoajasta 1-2 minuuttia.

  2.      Paista jauheliha ja sipulisilppu.

  3.      Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää vielä ketsuppi joukkoon.

  4.      Laita vuoan pohjalle ensin puolet keitetyistä makarooneista ja päälle jauheliha. päällimäiseksi vielä loput makaronit.

  5.      Tee munamaito kulhossa: riko kananmunat ja lisää kauramaito. Mausta suolalla,timjamilla ja basilikalla.

  6.      Kaada munamaito makaroniseoksen päälle.

  7.      Ripoittele pinnalle juustoraastetta.

  8.      Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 1 tunti.

  9.      Anna vetäytyä, eli seisoa jonkun aikaa ennen tarjoilua.

  10. 22 laitoin ketsuppia 165 g.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 162 kcal / 100 g
Energia 681 kJ / 100 g
Proteiini 9,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 17,9 g / 100 g
Rasva 5,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %