naanleipä Naanleipä ohje salty

Naanleipä

Liuota kädenlämpöiseen jogurtti-maitoseokseen hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot sekoittaen ja lopuksi voisula. Peitä leivinliinalla. Kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina 12 osaan jauhotetulla pöydällä. Taputtele 4 palaa puhtaalle pellille (älä käytä leivinpaperia) 2 -3 mm:n paksuisiksi soikioiksi. Voit myös kaulia soikiot pöydällä.

Paista heti 275 asteessa uunin yläosassa 5 - 7 min. Kauli ensimmäisten leipien paistuessa pöydällä seuraavat 4 leipää. Siirrä ne kuumalle, uunista otetulle pellille. Paista. Paistoaika tällöin hieman lyhyempi.

Voitele leivät paistamisen jälkeen voisulalla. Peitä leivät.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 329 kcal / 100 g
Energia 1375 kJ / 100 g
Proteiini 8,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 45,8 g / 100 g
Rasva 11,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %