kaalilaatikko, ketoiluun Kaalilaatikko ketoiluun ohje salty

Kaalilaatikko ketoiluun

Pilko n. 2 kg kaalia ja paista ja mausta jauheliha, paista sipulit voissa. Lisää jauhelihan joukkoon. Lisää kokonaisen valkosipulin kynnet joukkoon murskaten puristimella.  Paista kaalit pienissä erissä ja mausta suolalla. Voitele vuoka ja lisää jauheliha ja kaali kerroksittain. 

Lisää n.4,5 dl vettä ja 3,5 dl kermaa kaali-jauhelihaseoksen päälle.

Paista uunin keskitasolla ensimmäinen tunti kahdessa sadassa asteessa. Pudota lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä toinen tunti. Voit myös paistaa kauemmin, mutta miedolla lämmöllä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 106 kcal / 100 g
Energia 438 kJ / 100 g
Proteiini 5,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,5 g / 100 g
Rasva 7,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,9 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %