savulohikeitto Savulohikeitto ohje salty

Savulohikeitto

Kuori ja pilko kyssäkaalit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. N.1,3 kg kuorimattomia kaaleja. Lisää kattilaan vesi, n.2 litraa.

Lisää knorrin kasvisliemifondit.

Mausta vesi pippurilla. Kiehauta.

Lisää joukkoon pilkotut kyssäkaalit, pilkottu sipuli, sekä pilkottu purjo. 

Raasta pienen luomusitruunan kuori. Purista saman sitruunan mehu erilliseen astiaan. Laita valmiiksi kerma, n.2 dl, sekä puntti tilliä.

Pilko savulohi pienemmeksi palasiksi  valmiiksi.

Kun kyssäkaalit ovat kypsiä, lisää joukkoon kerma, tilli, sitruunan kuori ja mehu. Anna keiton kiehahtaa hetken.

Lisää lämminsavulohipalat lopuksi joukkoon

Hämmennä varovasti, ettei lohipalat hajoa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 53 kcal / 100 g
Energia 220 kJ / 100 g
Proteiini 3,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,1 g / 100 g
Rasva 3,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %