kyssäkaali, jauhelihavuoka Kyssäkaali-jauhelihavuoka ohje salty

Kyssäkaali-jauhelihavuoka

Kuori huolellisesti n.1,4 kg kyssäkaaleja. Pilko pienemmiksi palasiksi ja keitä suolavedessä kypsäksi. Keittämisen jälkeen valuta siivilässä kuivaksi. Kuori ja pilko pieneksi kaksi sipulia ja paista ne voissa (n.25 g). Paista n. Kilo jauhelihaa kypsäksi, mausta hyvin ja murskaa joukkoon valkosipulia. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

Survo survimella keitetyt kyssäkaalit ja lisää joukkoon kerma ja voi. Mausta suolalla ja mustalla pippurilla. Lisää joukkoon n. 200g parmesanraastetta  ja lopuksi 1 muna. Sekoita tasaisesti. 

Voitele vuoka oliviiöljyllä ja kaada n.puolet kyssäkaaaliseoksesta vuokaan. Lisää päälle jauhelihaseos ja sen jälkeen loput kyssäkaaliseoksesta.  Lisää lopuksi päälle n.50g juustoraastetta.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 h.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 170 kcal / 100 g
Energia 705 kJ / 100 g
Proteiini 9 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,2 g / 100 g
Rasva 13,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,2 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %