lihapiirakka, uunissa Lihapiirakka uunissa ohje salty

Lihapiirakka uunissa

  1. Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja lisää sinne kuivahiivapussi. Lisää veteen öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa kimmoisaksi. Anna kohota 45min.
  2. Valmista täyte. Kypsennä puuroriisi vedessä ilman suolaa ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha. Lisää loppu vaiheessa sipuli. Mausta etikalla, paprikajauheella, pippurilla ja suolalla. Sekoita kypsä riisi joukkoon.

  3. Jaa taikina 16 osaa. Pyöritä ne kevyesti palloiksi ja litistä kädellä. Kauli taikina noin 10x15cm kokoisiksi soikoiksi. Lisää täytettä reilu ruokalusikallinen, voitele toinen rauna vedellä ja taita täyttymätön kansi päälle. Painele reuna haarukalla. Anna kohota peitettynä noin 15min. 

  4. Voitele piirakat voisulalla. Paista 225 astetta 15min. Voitele piirakat myös paiston jälkeen. Anna jäähtyä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 237 kcal / 100 g
Energia 989 kJ / 100 g
Proteiini 11 g / 100 g
Hiilihydraatti 27 g / 100 g
Rasva 9,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %