riistakeitto, koskenlaskijalla Riistakeitto koskenlaskijalla ohje salty

Riistakeitto koskenlaskijalla

Valmistusohjeet

Ota liha pakastimesta huoneenlämpöön n. tuntia ennen ruoanlaiton aloitusta tai jos kiire niin sulata mikrossa hetki (jäisestä kohmeiseksi). Kuori ja pilko sipuli. Voit tässä vaiheessa esilämmittää veden mikrossa tai vedenkeittimessä jos haluat nopeuttaa valmistusta.

Ruskista liha voin kanssa. Pidä huoli että pata/pannu on todella kuuma ennen kuin lisäät lihan ja jos paistopinta on pieni, ruskista liha kahdessa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa sipulit. Ruskista kunnes liha on saanut väriä ja sipulit hieman pehmenneet.

Lisää joukkoon vesi. Kun keitto alkaa kiehua, lisää sulatejuusto ja lihaliemikuutio. Keitä noin puoli tuntia keskilämmöllä. Kun perunat ovat kypsiä, lisää kerma ja keitä vielä hetki.

Tarkista lopussa maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Keiton paksuuden voi säätää haluamakseen vettä lisäämällä.

Reseptissä huomioitavaa

Keitto valmistuu helpoimmin kun se tehdään alusta loppuun isossa valurautapadassa mutta myös paistinpannun ja kattilan yhdistelmä käy.

Arkisemman jauhelihaversion saa korvaamalla riistan 400g:lla nauta-sika tai naudan paistijauhelihaa ja halutessa sulatejuusto esim. paprikaversiolla.

Kanaversioon korvaa riista 400g:lla marinoimattomia broilerin fileesuikaleita, sulatejuusto perinteisellä versiolla sekä lihaliemikuutio kanaliemikuutiolla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 100 kcal / 100 g
Energia 418 kJ / 100 g
Proteiini 5,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 0,5 g / 100 g
Rasva 8,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,4 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %