täytetyt, letut Täytetyt letut ohje salty

Täytetyt letut

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan n. 2 dl maitoa ja muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita. Anna turvota 30 min.Paista taikinasta ohukaisia Oivariini rasvassa pannulla.  Voit osan letuista tarjota makeana jälkiruokana. Tarjoa lisänä esim. kermavaahtoa, marjoja, sokeria, hilloa, sokeroitua marjasurvosta tai jäätelöä.

Suolaiset täytetyt letut:  Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, pilko paprika ja kesäkurpitsa ja tomaatit.  Ruskista jauheliha ja sipulit tilkassa öljyä, Lisää joukkoon kesäkurpitsa, paprika ja hauduta hetki, Lisää vesi, lihaliemikuutio, tomaatit ja tomaattipyree. Mausta ja anna hautua kypsäksi.

Täytä letut ja Lisää juustoraastetta, kieritä rullalle ja lado letut uunivuokaan ja ripottele juustoa päälle ja kuorruta uunissa 200 asteessa noin 15-20 min.

Tarjoile salaatin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 191 kcal / 100 g
Energia 799 kJ / 100 g
Proteiini 10 g / 100 g
Hiilihydraatti 11,4 g / 100 g
Rasva 11,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,5 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %