Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
Soseuta sauvasekoittimella yhteen herneet, yrtit, valkosipulinkynsi, tahini, sitruunan mehu ja öljy. Lisää öljyä, kunnes koostumus on sopivan notkea. Mausta suolalla ja lisää tarvittaessa ravintohiivahiutaleita.
Sekoita yhteen keitetty pasta ja herne-tahiniseos. Koristele tuoreella basilikalla.
Tahinin valinnassa kaupassa kannattaa olla tarkkana: kuorituista seesaminsiemenistä valmistettu vaalea juokseva tahini on kaikkein parasta, eikä tähän reseptiin kannata käyttää sitä useimmista kaupoista löytyvää Urtekramin tummaa tahinia. Esimerkiksi Baba, Foodin ja Filos -tuotemerkkien alta löytyy hyvää tahinia!
Rummolla on mun tämän hetkiset pastasuosikit. Niiden suutuntuma on tosi hyvä! Tähän reseptiin kannattaa valita fusillin tyyppinen kierrepasta, johon herne-tahinikastike tarttuu hyvin kiinni.