joulu, makea, makaronilaatikko Joulu Makea makaronilaatikko ohje salty

Joulu Makea makaronilaatikko

Ainekset 8 annosta

Keitä makaronit n. litrassa maitoa pehmeäksi. (Makaronina käytä mielellään pitkää putkimakaronia, jonka pätkit n. 10 cm pituiseksi ennen keittämistä). Keitä makaronit ihan kypsiksi (tuo määrä maitoa melkein imeytyy niihin kokonaan).

Voitele uunivuoka voilla. Sekoita muna ja sokeri loppuun maitoon. Kaada keitetyt makaronit uunivuokaan ja lisää muna-maito. Paista miedolla lämmöllä (175 astetta) kunnes laatikko saanut kauniin värin ja neste on hyytynyt.

Emännän kommentit:

Makaronien keittämisen tein puurokattilassa, niin ei tarvinnut aivan samalla lailla pelätä maidon pohjaanpalamista tai ylikiehumista, kuin jos tuon olisi tehnyt pelkästään tavallisessa kattilassa, niin kuin mummoni on varmaan aikoinaan tehnyt. Ja koska enhän minä ollut ymmärtänyt tähän punaista maitoa varata, niin palautin maidon rasvaisuutta keittämisen yhteydessä lisäämällä joukkoon nokareen voita (n. 1 rkl).

Makaronit keitin ihan pehmeiksi ja paksuiksi. Ensimmäisellä Italian reisulla opin, että ylikypsää makaronia kutsuttaisiin marmelaadiksi, no juuri sellaista ylikypsää tämän pitää olla. Tuo litra maitoa imeytyi tuohon määrään makaronia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 142 kcal / 100 g
Energia 594 kJ / 100 g
Proteiini 6,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 18,7 g / 100 g
Rasva 4,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,7 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %