borssikeitto, , venäläinen, resepti Borssikeitto, venäläinen resepti ohje salty

Borssikeitto, venäläinen resepti

Valmista lihaliemi. Huuhtele liha kylmässä vedessä ja pane se kattilaan kylmään veteen.  Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto tarkkaan pois. Lisää laakerinlehdet. Hauduta miedolla lämmöllä 1,5 tuntia. Paras keitonpohja tulee kun liemi kiehuu hiljalleen. Suikailoi kaali ja lisää lihaliemeen. Keita miedolla lämmöllä noin 45 min. (Huom! Varhaiskaali kypsyy nopeammin) Pilko sipuli, raasta porkkanat. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla ja kuullotta vihannekset. Kuori ja raasta punajuuret. Huom! Raakapunajuuri saattaa värjätä sormet, käytä muovikäsineitä punajuuren käsittelyssä. Laita 2-4 rkl punajuurimehua talteen pieneen kulhoon (usein sitä tulee raastamisen yhteydessä). Lisää punajuuri sipuli-porkkanan sekaan. Kuullotta vielä 5-10 min. Lisää 4 dl lihalientä ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 min. Lisää punajuurimehun sekaan murskattu valkosipuli ja 2 rkl etikkaa. Laitta sivuun odottamaan. Laita sipuli-porkkana-punajuuriseos lihaliemeen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä kiehuvaksi.  Lisää punajuurimehu-valkosipuli-etikkaseos ja sammuttaa hellä. Anna seistä kannen alla noin 30 min, jotta maut tasaantuvat. Tarjoa smetanan kanssa. Borssikeitto säylyy jääkaappissa 2-3 päivää ja sen voi pakasta.

Alkuperäinen ohje: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/383755/Borssikeitto%20-%20aito%20ven%C3%A4l%C3%A4inen%20reseptti/

Ravintosisältö / 100 g

Energia 61 kcal / 100 g
Energia 255 kJ / 100 g
Proteiini 4,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,4 g / 100 g
Rasva 3,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %