puolukka, palsternakkakakku Puolukka-palsternakkakakku ohje sweet

Puolukka-palsternakkakakku

Jauha pähkinät hienoksi ja raasta palsternakka. Yhdistä pähkinät, jauhot, korppujauhot ja leivinjauhe. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. 

Sekoita keskenään palsternakkaraaste, puolukat, vaahterasiirappi ja kaneli. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää palsternakka-puolukkaseos keltuaisvaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon varovasti nostellen vuorotellen pähkinä-jauhoseosta ja kovaksi vatkattua valkuaista. 

Laita taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun 26 cm irtopohjavuokaan. Paista 170 °C n. tunti. Voit peittää kakun loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos väri näyttää liian tummalta. Anna jäähtyneen kakun levätä folioon käärittynä 1-2 päivää jääkaapissa. Näin kakusta tulee mehevämpi. Tarjolle laitettaessa kuorruta kakku tomusokerilla tai pursotettavalla tomusokerikuorrutteella ja muutamalla puolukalla. 

Valmista kuorrute. Vatkaa valkuainen löysäksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista kunnes saat marenkimaisen kuorrutteen. Lopuksi mausta sitruunamehulla. Pursota kuorrute levänneen kakun päälle.

Resepti: LILLI JYRÄS KEITTIÖMESTARI

Ravintosisältö / 100 g

Energia 281 kcal / 100 g
Energia 1178 kJ / 100 g
Proteiini 8,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 22 g / 100 g
Rasva 17 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 19,1 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %