kermainen, porokeitto Kermainen porokeitto ohje salty

Kermainen porokeitto

Kiehauta kattilassa 12 dl vedestä. Lisää veteen kuutioitu juusto ja monitoimikoneella tai sauvasekoittimella hienonnettu poro. Sekoita kunnes juusto on sulanut.

Sekoita vehnäjauhot 3 dl:aan kylmää vettä. Kaada suurus ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Keitä 2 min sekoittaen. Lisää ruokakerma ja fondi.

Mausta mustapippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 87 kcal / 100 g
Energia 362 kJ / 100 g
Proteiini 4,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,6 g / 100 g
Rasva 6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,4 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %