ohra, bataattivuoka Ohra-bataattivuoka ohje salty

Ohra-bataattivuoka

Ainesosat 1  bataatti (n. 400 g), 1  kesäkurpitsa (n. 350 g), 1,5 dl  rikottuja ohrasuurimoita, 1 prk  (500 g) tomaattimurskaa, 1 tl  juoksevaa hunajaa,  3 dl  kasvislientä (1 kasvisliemikuutio +  3 dl vettä),  2 dl  kermaa,   Vuoan voiteluun ja päälle 1 rkl  öljyä, 1,5 dl  juustoraastetta    Kuori bataatti ja suikaloi se. Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsa. Voitele uunivuoka ja lado kasvikset siihen. Lisää ohrasuurimot, tomaattimurska, hunaja, kasvisliemi ja kerma. Sekoita. Kypsennä vuokaa 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 142 kcal / 100 g
Energia 595 kJ / 100 g
Proteiini 3,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 13,7 g / 100 g
Rasva 8,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 85 %