siemen, näkkäri Siemen näkkäri ohje salty

Siemen näkkäri

10 palaa.

Seesaminsiemeniä 1 dl

Auringonkukan siemeniä 1 dl

Kurpitsansiemeniä 1 dl

Pellavansiemeniä 1 dl

Fibrex 0,5dl

Suolaa 

Öljyä 1 dl

Vettä 2 dl

VALMISTUSOHJE:

– Keitä vesi ja lisää kiehuvana joukkoon.

– Viimeiseksi laita öljy ja sekoita. Anna hetken olla.

– Levitä leivinpaperoidulle pellille esim toisen leivinpaperin avulla ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

– Paista 175 asteessa reilu puoli tuntia tai kunnes on hieman saanut väriä.

– Anna jäähtyä ja katko sitten paloja näkkäristä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 411 kcal / 100 g
Energia 1714 kJ / 100 g
Proteiini 11,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,2 g / 100 g
Rasva 38,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %