Kuori ja paloittele porkkana ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot isohkoon kattilaan ja lisää puolet öljystä. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää chilijauhe, savupaprika, paprikajauhe, juustokumina ja tomaattipyree. Kuullota vielä hetki.
Kuumenna loppu öljy isossa paistinpannussa ja paista jauheliha tummanruskeaksi. Siirrä jauheliha kattilaan. Huuhdo paistinpannu vesitilkalla, raaputa karstat ja lisää myös huuhteluliemi kattilaan.
Lisää lihaliemi ja anna kiehua, kunnes kaikki neste on haihtunut. Suolaisuus ja hapokkuus kannattaa tarkistaa ja lisätä tarvittaessa limetin mehua ja suolaa. Lisää tomaattimurska sekä paseerattu tomaatti ja hauduta kastiketta 1/2 tuntia, niin kauan kun neste on haihtunut ja kastike on paksuhkoa, kannen alla miedolla lämmöllä. Muista sekoittaa välillä.
Huuhtele liotetut pavut ja herneet kylmällä vedellä ja lisää ne kattilaan. Jatka hauduttamista vielä 30 minuuttia tai kunnes pavut ovat kypsiä.
Kuutioi punainen paprika ja lisää se kastikkeeseen. Tarkista suola. Hienonna korianteri varret kastikkeen sekaan.
Tarjoa chili con carne riisin ja ranskakerman kanssa, laita korianterin lehdet kaiken päälle koristeeksi.