evelynin, perinteinen, kaalisoppa Evelynin perinteinen kaalisoppa ohje salty

Evelynin perinteinen kaalisoppa

Pilko kaali ja paloittele porkkanat, laita ne kiehumaan veteen. Lisää veteen lihaliemikuutio sekä kokonaisia maustepippureita ja pari laakerinlehteä. Paista jauheliha öljyssä ja mausta se kevyesti suolalla sekä jauhetulla mauste- ja valkopippurilla. Kun kaali ja porkkanat ovat kiehuneet  noin puoli tuntia, lisää joukkoon paistettu jauheliha ja hauduttele keitto kypsäksi. Jauhelihan kera paistettu sipulisilppu antaa keittoon lisää makua, jos pidät sipulista :)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 39 kcal / 100 g
Energia 162 kJ / 100 g
Proteiini 2,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 2 g / 100 g
Rasva 1,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %