saaristolaisleipä Saaristolaisleipä ohje salty

Saaristolaisleipä

Ainekset 20 annosta

Lämmitä 2,5 dl vettä reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva ja jauhoseos kulhossa. Lisää vesi jauhoseokseen ja sekoita voimakkaasti. Laita taikina voideltuun vuokaan ja anna kohota 45 min. Paista 175 asteessa n. 50-60 min. Kumoa hieman jäähtynyt leipä vuoasta ja anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 180 kcal / 100 g
Energia 751 kJ / 100 g
Proteiini 5,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 34,6 g / 100 g
Rasva 1,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 11,8 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %