hazapuri Hazapuri ohje salty

Hazapuri

Sekoita kaikki taikinan ainekset ja vaivaa kimmoisaksi.  Eli kermaviili, 3 kananmunaa ja jauhot sekä suola. Anna seistä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee täyte. Pilko mozzarella ja feta pieniksi paloiksi. Sekoita juustot ja kananmunat käsin puristellen.

Jaa taikina neljään osaan ja muotoile niistä pyöreät paksuhkot pohjat, halkaisijaltaan noin 20 cm.

Levitä täyte taikinoiden keskelle, jätä reunoille muutama sentti tilaa. Sulje leivät vetämällä taikinaa täytteen päälle nyytiksi. Nipistele reunat tiiviisti yhteen ja taputtele leipä littanaksi. Käännä leivät ylösalaisin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele munalla ja paista uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes leipä on ruskistunut pinnalta ja taikina kypsää.

Voitele kuumat leivät voilla ja tarjoa lämpimänä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 279 kcal / 100 g
Energia 1163 kJ / 100 g
Proteiini 12,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 25,3 g / 100 g
Rasva 13,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 89 %